Knjižica nepozabnih vtisov

Z učenci smo se dogovorili, da Sloveniji podarimo knjižico nepozabnih vtisov z naših preteklih potepanj po Sloveniji. Obiskali smo Banovce, Pohorje, se potepali po čudovitem alpskem svetu, taborili v Kobaridu, jahali konje v Lipici, se nastavljali sončnim žarkom v obalnih mestih, občudovali čudesa podzemnih jam, nekaj učencev je kot najdragocenejše potepanje opisalo okolico domačega kraja, eden od učencev se je navdušil nad geometričnim središčem Slovenije v Spodnji Slivni pri Vačah, potepanje po Sloveniji pa smo zaključili z obiskom termalnega zdravilišča Olimje v Podčetrtku. Nastala je lepa krožna pot okoli Slovenije, ki smo jo podkrepili še z izdelavo zemljevida. Zemljevid smo opremili z legendo in vetrovnico ter mu dodali tudi kompas za pravo orientacijo v naravi.

Zapisom smo priložili prepoznavne simbole Slovenije – grb, zastavo, himno z notnim zapisom, F. Prešerna.

Domislili in izdelali smo tudi namizno didaktično igro z naslovom Potepanje po Sloveniji, namenjen medgeneracijskemu/družinskemu povezovanju in sodelovanju. Veseli nas, da je darilo izdelano z dobro voljo, v zahvalo, da je tudi Slovenija podarila nam veliko dobre volje.

Vse zgoraj našteto smo “zapakirali” v darilno škatlo, ki že kroži pri družinah vseh sodelujočih učencev. O vtisih, ki jih pridno zapisujejo v priloženo knjižico, pa kasneje …

Učiteljica Manca Hace z učenci OPB-3c

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost