Tradicionalne slovenske jedi
Učenci so pri izbirnem predmetu Načini prehranjevanja spoznavali različne teme v povezavi s prehrano, prehranjenost, prehranskimi navadami, sestavo jedi, priporočenimi načini prehranjevanja, tujo in slovensko kuhinjo ter prehrano v različnih življenjskih obdobjih. Naša država letos obeležuje 30. rojstni dan, zato so učenci raziskovali kulinarične značilnosti različnih področij Slovenije. Tako so nastale seminarske naloge, v katerih so predstavljene geografske in kulinarične značilnosti posamezne regije ter trije tradicionalni recepti.
Na podlagi seminarskih nalog je nastal tudi skupni plakat, na katerem je predstavljen po en tradicionalen recept iz posamezne regije.
Kulinarika v Koroški regiji, Beno Lunder
Kulinarika v dolenjski regiji, Ela Bizjak
Kulinarika v gorenjski regiji, Erazem Dobrovoljc
Kulinarika v savinjski regiji, Jure Podobnik
Kulinarika v štajerski regiji, Špela Korenčan
Kulinarika v notranjski regiji, Tim Smrekar Šuštaršič
Kulinarika v južno primorski regiji, Žan Žitnik
Urška Brvar Rušnjak, mentorica