Tradicionalne slovenske jedi

Učenci so pri izbirnem predmetu Načini prehranjevanja spoznavali različne teme v povezavi s prehrano, prehranjenost, prehranskimi navadami, sestavo jedi, priporočenimi načini prehranjevanja, tujo in slovensko kuhinjo ter prehrano v različnih življenjskih obdobjih. Naša država letos obeležuje 30. rojstni dan, zato so učenci raziskovali kulinarične značilnosti različnih področij Slovenije. Tako so nastale seminarske naloge, v katerih so predstavljene geografske in kulinarične značilnosti posamezne regije ter trije tradicionalni recepti.

Na podlagi seminarskih nalog je nastal tudi skupni plakat, na katerem je predstavljen po en tradicionalen recept iz posamezne regije.

Kulinarika v Koroški regiji, Beno Lunder 

Kulinarika v dolenjski regiji, Ela Bizjak                                                              

Kulinarika v gorenjski regiji, Erazem Dobrovoljc  

Kulinarika v savinjski regiji, Jure Podobnik

Kulinarika v štajerski regiji, Špela Korenčan

Kulinarika v notranjski regiji, Tim Smrekar Šuštaršič

Kulinarika v južno primorski regiji, Žan Žitnik

 

Urška Brvar Rušnjak, mentorica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost